Aan de schoonmaak met PUUR Detoxi

Leestijd 4 minuten

Schoonmaak met PUUR Detoxi

Een schoonmaak met PUUR Detoxi. Bij mensen is een periodieke detox, drainage- of reinigingskuur al ingeburgerd. Al dan niet gecombineerd met vasten, wil men het lichaam ontdoen van afvalstoffen. Bij dieren is het niet anders. Ook bij hen hopen afvalstoffen zich op, waardoor de werking van organen wordt belemmerd. Opschonen dus. Liefst twee keer per jaar, in het voor-en najaar. Het fytotherapeutische middel PUUR Detoxi zet met de extracten van maar liefst 23 plantjes het lichaam aan het werk.

Waarom schoonmaken?PUUR Detoxi / Drainage 50 ml

Net als mensen staan dieren de hele dag bloot aan schadelijke stoffen. Door lucht- en waterverontreiniging, conserveringsmiddelen in voeding, medicijnen, narcose en ziekten stapelen schadelijke afvalstoffen zich op in het lichaam. De reinigende organen lever, galblaas, nieren en lymfestelsel kunnen de hoeveelheid ‘afval’ op den duur niet meer aan en gaan steeds minder goed functioneren. Ook de maag en darmen hebben hun handen er vol aan om verkeerde stoffen snel af te voeren en wordt de beschermende laag in de wand door de afvalstoffen minder effectief. Ophoping leidt tot een verminderde opname van voedingsstoffen, verstoort de spijsvertering en verzwakt het immuunsysteem. Ook medicijnen zullen in een vervuild lichaam minder effect hebben.

Wanneer een schoonmaak met PUUR Detoxi?

Hoe weet je dat het tijd is voor een detox? Een ‘vervuild’ lichaam is te herkennen aan de conditie van de huid en vacht, de kwaliteit van de stoelgang en urinewegen, geprikkelde ogen en oren, vermoeidheid en een overprikkeld immuunsysteem. Het zijn allemaal tekenen dat het lichaam en zijn ‘afvalfabrieken’ extra ondersteuning kunnen gebruiken. PUUR Detoxi doet dit, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en belangrijke lichaamsfuncties zich kunnen herstellen.

Hoe doet PUUR Detoxi dat?

PUUR Detoxi is een fytotherapeutisch middel waarin extracten van planten en kruiden, al dan niet in verdunde vorm, zijn verwerkt. De ingrediënten zijn zorgvuldig samengesteld en versterken elkaar in de combinatie. Een deel ervan heeft een prikkelende werking waarbij ze de organen stimuleren om hun reinigende functie beter te doen. Andere natuurlijke grondstoffen in deze druppels werken juist opbouwend. Zij zorgen voor cel opbouw en cel vernieuwing in de organen en helpen zo bij het herstel na ziekte of aantasting door vervuilende stoffen.

In het kennisbankartikel ‘Draineren’ kun je lezen over de specifieke reinigende werking van de ingrediënten van PUUR Detoxi.

Mogen dieren gewoon blijven eten tijdens de detox?
Mensen combineren een reinigingskuur vaak met een periode van vasten. Op deze manier brengen ze hun lichaam volledig tot rust. Een reset. Bij dieren is dat geen optie en ongezond. Al helemaal niet bij paarden en bij hond of kat maximaal een dag.
Laat een dier dus gewoon (gezond) eten tijdens de kuur. De extracten van planten en kruiden in PUUR Detoxi doen evengoed hun opschonende werking en zullen zo het functioneren van de organen bevorderen.

Wat is de beste periode voor een detox?

Het beste is om standaard in het voor- en najaar een drainagekuur te doen met het dier. In het voorjaar wil je het lichaam goed voorbereid de zomer in laten gaan. De zomer is voor dieren vaak erg belastend. Door de aanwezigheid van een overmaat aan voedsel en suikers (de wei voor paarden!), en de pollen en insecten die het immuunsysteem prikkelen. Ook het zwemmen in en drinken van verontreinigd water, het eten van bedorven voedsel en andere viezigheid zet de spijsvertering en het immuunsysteem onder druk. Net als het inademen van smog ofwel verontreinigende lucht. In het najaar wil je het lichaam weer ontdoen van al deze afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt in de zomer.

Denk ook aan een kuur met PUUR Detoxi na het gebruik van medicijnen en na een operatie om de belastende stoffen van de medicatie en narcose af te voeren. Maar wacht daarmee totdat het dier weer voldoende is hersteld.

Nooit een detox bij een verzwakt of ziek dier!

Al lijkt het logisch om juist bij zieke dieren en geopereerde dieren een schoonmaak met PUUR Detoxi te doen om de organen weer goed te laten functioneren, is dat een absolute no go. Waarom? Omdat het vrijmaken van afvalstoffen het dier erg veel energie kost. En die moet hij dan wel hebben. Beter is om te wachten met de detox tot het dier weer op zijn oude energieniveau zit.

Geef ook nooit een drainagekuur bij drachtige of zogende dieren. Veel ingrediënten in PUUR Detoxi hebben een vochtafdrijvende werking. Het is nog onvoldoende onderzocht wat het effect hiervan kan zijn op de foetus en het pasgeboren jong.

Ook bij dieren met diabetes of insulineresistentie moet je terughoudend zijn met detoxen omdat ook hierbij onvoldoende bekend is wat het effect is van het prikkelen van de organen op schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Wees ook terughoudend bij dieren met kanker of een auto-immuunziekte. Het kan heel nuttig zijn, maar doe dit wel altijd in overleg met een (holistische) dierenarts.

Hoe geef je een detox?

Een drainagekuur geef je voor een periode van 4 tot 6 weken. Het beste is om te beginnen met een lagere dosering en die langzaam op te bouwen tot de gewenste dosering. Overschrijd nooit de maximale dosering.

Starten met een lage dosering is belangrijk omdat een dier heftig kan reageren op het ontgiften. Diarree en slomer gedrag of een forse verergering van de klachten, kan een teken zijn dat de detox te veel is. Kies dan voor een lagere dosering. Het is niet direct een reden om ermee te stoppen, want je ziet juist dat het lichaam er op reageert. Wel is het belangrijk dat het dier het aankan en niet door het ontgiften uitgeput raakt.

Wat is de ervaring van diereigenaren?

Diereigenaren zien dat hun dier weerbaarder is geworden na een kuur met PUUR Detoxi. Een greep uit de reviews:

‘Merk aan de hond dat werkt. Ik heb het gegeven na een periode dat hij veel medicijnen gebruikte. De hond heeft geen vies oog meer en zijn snuit is ook een stuk mooier.’

‘Ik geef het mijn paard ter ondersteuning van PUUR Pollen. Het voert afvalstoffen sneller af. Situatie paard na het toevoegen van PUUR Detoxi aan PUUR Pollen is significant verbeterd.’

‘Ons oude paardje krijgt twee keer per jaar op advies van de therapeut PUUR Detoxi. Hij is actiever en heeft minder kwaaltjes.’

‘Sinds ik onze kat tweemaal per jaar een kuur geef is zijn huid niet meer gevoelig en is zijn vacht weer mooi vol.’

Door NML health op 28 augustus 2020

Protected by CleanTalk Anti-Spam